2020-10-22 16:14:00

Upoznajmo biljno carstvo

Učenici KRO 1. i 4. razreda PŠ Velika Buna uključili su se u natječaj udruge Biovrt Upoznajmo biljno carstvo

Na fb stranici Udruge Biovrt objavljen je album s fotografijama 40 prijavljenih škola, a uz svaku fotografiju možete pročitati i prekrasne priče prijavljenih škola o kojim biljkama i na koji način educiraju svoje učenike. Do 30. listopada možete podržati naše učenike dajući im oznaku sviđa mi se uz njihovu fotografiju i priču. ►

Učenici KRO 1. i 4. razreda OŠ Jurja Habdelića, PŠ Velika Buna uživaju u jesenskim danima u školskom dvorištu, ali uče i u učionici.

Učenici 4. razreda proučavaju život biljaka i uvjete života. Posijali su sjemenke grahorica - graha, slanutka i leće u različite vrste tla. Iskoristili smo obrezane grane bazge iz našega školskog dvorišta: manje grančice i lišće odložili smo u naš komposter, nekoliko grančica stavili smo u vodu i u zemlju da bismo otkrili hoće li se zakorjeniti, a izrezane tanje i deblje šuplje bazgine grančice naši prvoškolci iskoristili su za gradnju malenog hotela za kukce. Hotel za kukce postavili smo na gredu staroga bunara u školskom dvorištu, pod krov, da i hotel i kukci budu zaštićeni od padalina.


Osnovna škola Jurja Habdelića Velika Gorica